Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
location

FIND LOCATION

DA/EN

Layer_1-2

Du har som udgangspunkt mulighed for at søge om gældssanering, hvis du ikke er i stand til at betale din gæld tilbage. Gælden skal være af en vis størrelse, og det skal være uopnåeligt at tilbagebetale inden for en relativ kort periode.

Gældssanering betyder, at gælden bliver slettet eller nedsat til et beløb, som Skifteretten har vurderet, at du er i stand til at betale tilbage over en afdragsordning (typisk over 3 år).

Det kan være en kompliceret og uoverskuelig proces at søge om gældssanering, og det er ikke alle, der opnår det. Gældssanering er som udgangspunkt ikke mulig, hvis man er arbejdsløs eller har andre uafklarede økonomiske forhold.

Der er visse betingelser, der skal være opfyldt, før man kan opnå gældssanering:

  • At du ikke kan betale din gæld, hverken på nuværende tidspunkt eller inden for de nærmeste år
  • At du vil opnå en varig forbedring af dine økonomiske forhold ved en gældssanering

Det kan desuden have betydning om du har fast arbejde, en stabil indkomst og stabile boligforhold. Hvis du har værdifulde aktiver, så kan Skifteretten kræve, at du sælger disse aktiver, før du kan opnå gældssanering.

Hvis du opnår gældssanering, bliver din økonomi sat i et stramt budget, hvor formålet er at få betalt det fastsatte beløb til kreditorerne. Skifteretten vil tage højde for din nuværende situation, f.eks. om du har børn mm. Skulle du ikke opnå gældssanering, har du mulighed for at søge igen på et senere tidspunkt eller selv søge mod frivillige ordninger.

Gældssanering kan være relevant for både privat og erhvervsmæssig gæld i forbindelse med konkurs.

Mere viden om Gældssanering

Hvad kan vi ellers hjælpe med?

Bolig

Familie

Uenighed og tvister

Ingen virksomhed er bedre end menneskene bag!

Edit Template

Hvad kan vi hjælpe dig med?