Advokat Claes Lagerbon Jensen bringer topchef i AP Pension, Bo Normanns, ord til at skamme, når han siger, vi må erkende, at vi taber værdi med alderen. I dag d. 11. marts fylder Claes 70 år og har for få måneder siden forlænget sin kontrakt med endnu et år – netop fordi han fortsat bringer noget unikt til bordet i advokatfirmaet DreistStorgaard.
Claes Lagerbon Jensen bliver på arbejdsmarkedet. Ikke af nød, men af lyst.
Han parkerede heller ikke barnevognen efter sine første tre børn. Den rullede pludselig igen til hans 60-års-fødselsdag: ”det var ikke unormalt, at jeg gik rundt med en barnevogn, da jeg fyldte 60 år. Jeg havde jo børnebørn. Det, der bragte lidt ekstra smil på læberne var, at det var mit eget barn”, lyder det fra en smilende Claes, da vi vender hans familiesituation på et notebeklædt kontor udstyret med udmærkelser og en aroma af årelang erfaring.
Overskuddet stråler ud af Claes, når han fortæller om sin familie, og selvom han havde rundet de 60 år, var han stadig rustet til at være en god far til endnu et lille barn, som han i dag har fem af plus to bonusbørn. Det kunne han mærke, ligesom han i dag stadig stempler ind minimum tre gange om ugen med stor motivation til at fortsætte arbejdet hos DreistStorgaard Advokater i Køge.
Det er egentlig fortællingen om Claes som menneske. Han giver – og har altid givet – meget af sig selv til sine omgivelser, udviser stort overskud og derfor verserer der en ufravigelig respekt omkring ham som advokat. Ja, han er 70 år, men han er stadig mange folks foretrukne advokat.
”Claes evne til at skabe en forbindelse til kunden gennem hans oprigtige interesse for kundens private forhold, er dét, der karakteriserer Claes bedst. Selvom Claes er oppe i årene, så kommer kunderne stadig tilbage til ham for rådgivning. De stoler på ham”, fortæller Mette Tarp Sørensen, der har arbejdet under Claes siden juli 2020 både som juridisk sagsbehandler, advokatfuldmægtig og siden hen advokat.
Hvordan man gør en forskel på arbejdsmarkedet som 70-årig
Det var faktisk sønnen Peter, der sagde til sin far: ”hvor kan du stadig gøre en forskel?”. Det reflekterede den rutinerede advokat over, og han har fundet sin vej og bringer sin rutine i spil i meget svære sager, hvor der skal navigeres i meget konfliktfyldt farvand, og hvor folk har brug for Claes som både advokat og menneske. Det er der nemlig stadig utrolig mange, der har. Trods han nu træder ind i sit ottende årti.
”Det er vigtigt at kende sin plads og vide, hvad man er god til. I dag er der stadig mange, der vælger mig i specifikke sager, mens jeg personligt trækker mig fra andre og overlader det til mine dygtige kolleger”, fortæller Claes og peger med stolthed i retning af den kontorafdeling, hvor hans nærmeste medarbejdere sidder.
Det er ikke mange, der har sat og fortsat sætter så markante aftryk på en arbejdsplads, som Claes har gjort og fortsat gør. Han stoppede som partner i DreistStorgaard som 62-årig, men den efterfølgende ansættelseskontrakt får år efter år en ny underskrift med Claes’ navn på. Og det er ikke bare kunderne, der profiterer på Claes’ kompetencer, men også kolleger i alle afkroge af firmaet, der i dag har rundet over 100 medarbejdere.
”Han er med rette en rollemodel for alle unge såvel som gamle på kontoret, han er i enhver henseende et behageligt menneske og samtidig meget vidende.”, fortæller Svend-Aage Dreist Hansen, der er partner og stifter i DreistStorgaard.
Svend-Aage Dreist Hansen beskriver Claes som et rendyrket ordentligt menneske med ekstraordinær faglighed inden for især privatretten. Et område Claes er faldet for, fordi han elsker at tale med mennesker.
”Til alle møder spørger Claes ind til det personlige omkring kunderne”, fortæller Mette Tarp Sørensen, der om nogen kender hans tilgang til klienterne de seneste år og fortsætter: ”hans udadvendte tilgang til kunderne er en af de grunde, man bør beholde en så kompetent advokat som ham på arbejdsmarkedet”, slutter hun.
Claes erkender, at der for mange år tilbage var en større business-tilgang til arbejdet, men i DreistStorgaard ser man mennesket og ikke blot et CVR- eller CPR-nummer. I en tid med buldrende innovation inden for kunstig intelligens står Claes som et urokkeligt, vigtigt element i en værdibaseret virksomhed med fokus på kunderelationer.
”I dag er det mere menneske, mindre business. Jeg er gået fra at være 80 procent generalist til at være 80 procent specialist, og det betyder, at jeg stadig kan gøre en forskel”, fortæller Claes, hvorefter han selvfølgelig spørger ind til mit liv.
Kæmpe lokal skikkelse
Claes har en bror, der er forsker og har været meget rundt i verden. Selv nyder Claes at rejse en fire-fem gange om året, men han har aldrig rykket sig en flække, når det kommer til sit arbejde. Han har været i Køge Børneasyls bestyrelse, involveret i velgørende fonde, støttet lokalarkivernes arbejde, støttet unge landmænd og sad som formand i Køge Badminton – blot for at nævne nogle af de mange ting, han har gjort for lokalmiljøet.
”Man behøver ikke flytte for at få et spændende liv”, fortæller han.
Claes er storrepræsentant for Køge. Det var her, han i 1980 startede som advokatfuldmægtig, og tre måneder efter han blev færdiguddannet, stod han som partner. En situation der forekommer sjældent i dag, og det kræver en særlig person. Søren Storgaard, partner og medstifter i DreistStorgaard, har altid arbejdet sammen med Claes. Og begge har været chefer for hinanden. I dag med Søren Storgaard som øverste leder.
”Claes er kulturbærer og betyder utroligt meget for vores firma. Han gav altid meget plads til mig, da han var chef – og alle sine andre medarbejdere for den sags skyld – og vi har bare hinandens ryg. Det har vi altid haft. Hans personlighed passer perfekt til de sager, han sidder med – også i dag”, fortæller Søren Storgaard og bryder hurtigt ind med en afsluttende bemærkning:
”Claes er simpelthen bare et godt menneske”.
Vejen var faktisk banet til Justitsministeriet, men efter et bryllup blev han af nogle lokale overtalt til at blive i byen. Det står på ingen måde som en tilfældighed, da Claes er synonym med lokalsamfundet i Køge.
Han fortsætter et år mere på arbejdsmarkedet, men hvem ved, hvad der venter. Det tager han år for år. I dag gør han stadig en forskel for både klienter og kolleger, og det driver den bærekraftige advokat, der ikke trækker stikket og indtager lænestolen med sin foretrukne litteratur fra Sartre og Jørgen Leth. Ikke endnu.
Et stort og varmt tillykke med de 70 år.