Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
location

FIND LOCATION

DA/EN

Layer_1-2

DreistStorgaard Advokater har bistået Viking koncernen med udarbejdelse af aftalesættet vedrørende en række investorers investering i et ejendomsprojekt med 20 luksus villalejligheder i kystbyen Rovinj i Kroatien.

Projektet er Viking koncernens 20. projekt i Kroatien siden 2010, og den danske ejendomsudvikler har nu en portefølje, der tæller ejendomsprojekter i en række byer, herunder Zagreb, Umag, Rovinj, Opatija og Rijeka. Samlet har Viking koncernen igangsat ejendomsprojekter med flere end 1.000 lejligheder og villaer i Kroatien for et investeringsbeløb på knap EUR 100 mio., hvoraf EUR 30 mio. i egenkapital er rejst hos flere end 30, primært danske, investorer.

Viking koncernen har sammensat et team med stor international og lokal erfaring, bestående af danske og kroatiske kræfter, der på de fleste projekter budgetterer og leverer en IRR over en 3-4 årig periode på 18-20% samtidig med, at man har kunnet tilbyde investorerne en hurdle rate på 8%.

Viking koncernens adm. direktør, Jeppe Vestergaard Frandsen, siger:

”Vi har efter 12 år i Kroatien etableret en god markedsposition samt gode relationer til de centrale aktører, herunder i forhold til at source nye projekter, banker, lokale myndigheder, byggefirmaer, ejendomsmæglere, arkitekter osv. Når man ser dette i kombination med et marked, som er medlem af EU, der har en vækst godt over niveauet i EU, som er underudviklet i byerne og hvor urbaniseringen ligger langt under gennemsnittet – og som i 2023 bliver en del af både eurozonen og Schengen-samarbejdet – så ønsker vi fortsat at vækste vores engagement i Kroatien”.

DreistStorgaards team på sagen var partner Nikolaj Juhl Hansen samt Casper Simonsen, der nu har rådgivet Viking koncernen i forbindelse med investeringerne i +15 projekter. Om DreistStorgaard siger Jeppe Vestergaard Frandsen:

”Jeg har nu arbejdet med Nikolaj og hans team i 5 år, og det er godt med ”en sikker hånd på rattet” i forhold til, at få vores investorer forankret i en overskuelig finansieringsaftale. De har været en rigtig god hjælp i forhold til, at skabe tryghed hos vores investorer”.

Rådgivning hos DreistStorgaard

Hos DreistStorgaard rådgiver vi om ejendomsprojekter i både ind- og udland. Vi har et stærkt team, der er specialiseret indenfor fast ejendom, og kan derfor rådgive indenfor alle aspekter af en ejendomsinvestering eller handel.

NIKOLAJ JUHL HANSEN

NIKOLAJ JUHL HANSEN

Advokat, partner

njh@dslaw.dk

Dir. (+45) 27 74 05 07