Fremtidsfuldmagter

Måske har du hørt om fremtidsfuldmagter, med ved du, hvad det er – og hvem, der kan have brug for en sådan?

Det korte svar på den sidste sætning er, at alle uanset alder har brug for en fremtidsfuldmagt.

En fremtidsfuldmagt er en ny og god måde at sikre hinanden eller sig selv på, mens man stadig er ved sine fulde fem og i fuldt vigør. En fremtidsfuldmagt gør, at for eksempel to ægtefæller eller samlevere kan råde på hinandens vegne, hvis den ene måtte blive ramt af sygdom og dermed ikke længere er i stand til at tage vare på sig selv vedrørende såvel personlige som økonomiske forhold.

Alle kan have brug for en fremtidsfuldmagt

Men fuldmagten er lige så vedrørende for dig, som er alene. ”Alle, der er fyldt 18 år og i stand til at handle fornuftsmæssigt, kan oprette en fremtidsfuldmagt, og du vælger selv, hvem der som fremtidsfuldmægtig skal kunne råde på dine vegne. Så længe du selv kan varetage dine forhold, har fremtidsfuldmagten ingen virkning”, siger advokat fra DreistStorgaard Leon Schouw-Petersen.

Du kan i en fremtidsfuldmagt for eksempel give fuldmagt til at kunne råde på dine vegne vedrørende eksempelvis salg af fast ejendom, ansøgning om offentlige ydelser, indsigt i din lægejournal samt at træffe valg og klage over afgørelser om dine personlige forhold.

For de fleste vil det være relevant at overveje en fremtidsfuldmagt – enten fordi man har fået en diagnose af lægen, som gør det relevant, men også fordi ingen af os ved, om vi måtte blive ramt af en pludselig ulykke, som gør os ude af stand til at tage vare på os selv. Det gode princip; at tage stilling, mens du kan, gælder også her. Ved at gå til en advokat som DreistStorgaard, får man også den juridiske rådgivning med – en rådgivning, som de fleste kommer længere med og som skaber tryghed i hverdagen.

Fremtidsfuldmagten vil gøre langt de fleste mere trygge, og hos DreistStorgaard Advokater A/S får du den rette rådgivning, så du kan føle dig tryg. Som advokat Leon Schouw-Petersen afslutningsvis siger: ”Spørgsmålet er, om folk tør lade være med at få lavet en fremtidsfuldmagt. Vi kører en kampagne i marts i DreistStorgaard, hvor vi kun tager 2.500,- kroner inkl. moms. På den måde håber vi, at mange vil få øjnene op for værdien af en fremtidsfuldmagt”.

Gratis gå-hjem møde den 7. marts

Er du stadig ikke helt sikker, kan du deltage i et gratis gå-hjem møde onsdag den 7. marts klokken 17.00 – 18.00 hos DreistStorgaard, hvor advokat Leon Schouw-Petersen vil gennemgå de mange fordele ved at have en fremtidsfuldmagt. ”Det er altid, når det går godt, at man skal sørge for at få styr på alle de ømtålelige områder i livet”, siger advokaten.