Boligpriserne fortsætter nedad for anden måned i træk

Nye tal fra Boligsiden viser, at priserne på ejerlejligheder falder med 1,6 procent i august. Samtidig er priserne for villaer og rækkehuse dalet med 0,5 procent på landsplan.

Huskøb

”Vi ser en fortsættelse af sidste måneds prisfald gentage sig igen i august. Der er mange faktorer, men det er tydeligt at køber og sælger er længere fra hinanden end tidligere, hvilket resultere i flere prisjusteringer og større nedslag” fortæller Ejendomsmægler Camma Ryborg. 

Den seneste udvikling skal ses i lyset af tallene fra juli måned, som for første gang i mange måneder viste et fald i salgspriserne på 1,5 procent for ejerlejligheder og 1,0 procent for villaer og rækkehuse. 

Til dette har Camma Ryborg en god forklaring: 

“Vi har i den seneste tid set at boligmarkedet bevæger sig ind i en lidt ny fase efter en årrække med kraftig handelsaktivitet. Den økonomiske situation med rentestigninger, inflation og højere energipriser fylder meget. Samtidig kan køberne ikke nødvendigvis blive godkendt til de samme beløb i banken, som de kunne for blot få måneder siden. Det lægger en bremse på aktiviteten, og samtidig stiger udbuddet”.

Hvis du skal sælge dit hus eller har brug for hjælp til at købe dit drømmehus, så står vores ejendomsmægler Camma Ryborg og hendes team klar til at hjælpe. Kontakt hende på cry@dslaw.dk eller 8862 1001