Virtual Reality skaber glæde indlagte børn

18/5-22

Digitale spil og ny teknologi forbindes som regel ikke med bevægelse og aktivitet, men det er lige hvad Virtual Reality-briller kan.

DreistStorgaard har doneret Virtual Reality-briller til Legeheltene med hjælp fra virksomheden VRDK. VRDK har designet og lavet software samt afholdt workshop for Legeheltene i brugen af brillerne. På udvalgte hospitaler er det derfor muligt for de indlagte børn og unge at lege med Virtual Reality-briller, og begejstringen er stor.

”Jeg har haft dem med til børn og unge psyk i Aalborg. Her var en dreng så glad for at spille! Personalet havde ikke oplevet ham snakke og fortælle så meget som han gjorde under spillet. Han nævnte flere gange at han ønskede sig et par briller selv. Her gav VR-brillerne et grundlag for samtalen, og fik testet drengens evner til at fortælle og forklarer, samt se hvordan han reagerede ved at tabe og prøve noget helt nyt. Virkelig en god oplevelse for alle involverede”, fortæller Legehelt fra Aalborg Universitetshospital

VR brille

Formålet er at få især de unge til at indgå i mere aktiv leg og bevægelse under deres indlæggelse. Udbredelse af bevægelse og aktiv leg blandt indlagte børn og unge er Legeheltenes mission i dagligdagen på landets hospitaler. VR-brillernes formål er derfor også at få gang i kroppen. Dette gøres ved udelukkende at bruge spil, hvor der hovedsageligt er fokus på at bevæge de forskellige kropsdele.

”De børn vi har prøvet det med, har været superspændte på at se hvordan de virkede, og har levet sig helt vildt meget ind i det. Vi har haft nogle, der synes det var så fedt, at vi faktisk blev nødt til at lade dem spille videre inde på stuen lidt, mens vi gik rundt og legede med nogle andre børn”, fortæller Legehelt fra Aalborg Universitetshospital

Vi er hos DreistStorgaard glade for at kunne gøre en forskel for børn og unge på landets hospitaler!

Læs om vores samarbejde med Legeheltene her