Tre 2. pladser til DreistStorgaards Formel 5 racerbil

05.07.2017 I weekenden 24.-25. juni var DreistStorgaards Formel 5 racerbil igen i aktion i den danske Formelbil-klasse med Aske Nygaard Bramming bag rattet. Denne gang som en del af Midsommerløbet på Padborg Park tæt på den tyske grænse. Stævnet talte både Formel 5, Formel 4, DEC og Road Race motorcykler.

Den 15-årige Aske Nygaard Bramming kørte noget af det bedste race, han har præsteret i denne sæson og kom på podiet i alle tre løb med hele tre 2. pladser.

Det er en forbedring fra de to foregående løb, hvor han høstede henholdsvis to 3. pladser i åbningsløbet på Jyllandsringen og to 2. pladser i juniløbet på Ring Djursland.

Padborg Park er nærmest Askes hjemmebane

Med sine mange svingkombinationer er Padborg Park en bane, som altid giver godt og tæt race. Sådan var det også i weekenden. Da Formel 4 og Formel 5 kører på banen samtidig, er der mange overhalinger og positionskampe mellem de to bilklasser.

”Padborg Park er den bane i Danmark, der har de bedste træningsmuligheder. Derfor er det lidt som at køre på hjemmebane. Det giver et tæt race, fordi alle kørerne i feltet tester på banen og ved, hvordan de skal køre deres bil helt til grænsen. For enden af langsiden kommer vi op på 205 km/t og i det såkaldte Big Mac venstresving får vi bilen rundt med 160 km/t. Der bliver gået til stålet på Padborg”, griner Aske.

Med sine tre 2. pladser i weekenden kan Aske holde sommerferie på 2. pladsen i mesterskabsstillingen foran Jonas Lindhard på 3. pladsen og efter Casper T. Hansen på 1. pladsen. Mesterskabet bliver afgjort i oktober på Jyllandsringen.

Bedre resultater end forventet

Hos DreistStorgaard Advokater A/S har man svært ved at få armene ned, for første halvdel af sæsonen har budt på langt bedre resultater end forventet. ”Vi vidste godt, at Aske var en dygtig kører, da vi købte vores Formel 5 racer og tilbød ham en plads bag rattet. Men alligevel overrasker det os positivt, at han har stået på podiet syv gange ud af ni mulige i denne sæson”, siger Svend-Aage Dreist Hansen.

”Det er langt over vores forventning. En ung kører som Aske, der kommer fra gokart og ikke har kørt Formelbil før, burde have en længere indkøringstid. Vi havde håbet på en podieplads inden sommerpausen, og nu har vi fået syv. Det viser klart, at Aske har stort potentiale.”