Husk frist for tilbagebetaling af momslån optaget under corona

Der er en række ting, som du skal være opmærksom på i forbindelse med tilbagebetaling af din virksomheds momslån.

Fristen for, hvornår du skal tilbagebetale dit momslån, afhænger af, hvilken type momslån du optog under corona. Har du et rentefrit type 1, 2 eller 3 momslån, skal dette tilbagebetales d. 1. april 2022.  Er du i tvivl om hvilket lån du har optaget – kan du finde en oversigt på skats hjemmeside, og heraf fremgår også alle frister.

Tilbagebetaling af momslån

Du kan sagtens betale momslånet tilbage før tid (tidligere end 5 dage før d. 1. april) – det gør du ved at sende en besked til Skat via TastSelv Erhverv.

I beskeden skal det fremgå

  • hvilket lån det drejer sig om
  • hvilken dato du ønsker at betale lånet tilbage

Mulighed for afdragsordning

Har din virksomhed ikke mulighed for at betale lånet tilbage til d. 1. april 2022, får din virksomhed gæld til staten (og der bliver beregnet renter). Er den samlede gæld over 5.000 kr., modtager din virksomhed en rykker. Betaler din virksomhed fortsat ikke, vil gælden sendes til inddrivelse.

Hvis du ikke har mulighed for at tilbagebetale dit momslån d. 1. april, kan du indgå en afdragsordning med Skat, hvis du opfylder en række betingelser. For at imødekomme virksomhedernes udfordringer med at få tilbagebetalt alle lån i tide, så er betalingsordning udvidet, således at den løber over 24 måneder fremfor de sædvanlige 12 måneder.

Den udvidede betalingsordning på 24 måneder kan oprettes fra 15. marts til 15. april 2022. Den oprettes her.

Likviditetsproblemer – vi står klar

Hvis din virksomhed er i likviditetsproblemer, så tøv ikke med at tage fat i én af vores advokater. Hos DreistStorgaard er vi specialister i at rådgive virksomheder med likviditetsproblemer. Vi rådgiver og hjælper blandt andet i forbindelse med etablering og gennemførelse af finansielle rekonstruktioner af kriseramte eller insolvente virksomheder.

kontakt@dslaw.dk eller 5663 4466