Overtrædelse af god markedsføringsskik

19-02-2020: Forbrugerombudsmanden har i en ny afgørelse vurderet, at en virksomhed overtrådte god markedsføringsskik ved at målrette markedsføringen af sin låneportal mod personer, der på Facebook havde udvist interesse for spil.

Sagen er den første, hvor Forbrugerombudsmanden har fundet målrettet markedsføring (targeted advertising) på Facebook ulovlig.

Forbrugerombudsmanden vurderede, at markedsføringen var uetisk og i strid med almene samfundshensyn og social ansvarlighed.

Sagen illustrerer særligt Forbrugerombudsmandens øgede fokus på brug af personoplysninger i markedsføring og vigtigheden af, at virksomheder er opmærksomme på, at behandlingen af personoplysninger til brug for målrettet markedsføring blandt andet indebærer et ansvar for, at markedsføringen sker på en ansvarlig og etisk måde.

Læs Forbrugerombudsmandens afgørelse her: https://www.forbrugerombudsmanden.dk/nyheder/forbrugerombudsmanden/pressemeddelelser/2020/markedsfoering-af-laan-til-hasardspillere-var-ulovlig/?fbclid=IwAR2-diW_78iyOGhIrqZ6yLdW2eCXtC78V_8a25fhttwP5CmKu7bAI-t55Gg