Forventningen er faldende boligpriser og stigning i liggetid

Ejendomsmægler hos DreistStorgaard Bolighandel Camma Ryborg har kikket lidt i krystalkuglen, og hun spår faldende priser og længere liggetid i det kommende år på både sommerhuse, ejerlejligheder og huse.

Denne forventning står hun ikke alene med, for i en ny forventningsundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening svarer ejendomsmæglerne, at de forventer faldende priser det kommende år. Et flertal af deltagerne i undersøgelsen har svaret, at de forventer, at boligpriserne er lavere i første kvartal 2023, end de var i første kvartal i år.

”Der er flere ting, som spiller ind på forventningen om faldende priser den kommende tid – vi har renten som er steget og inflationen er historisk høj. Derudover er der en generel usikkerhed omkring verden og udviklingen af energipriser”, fortæller Camma Ryborg.

Det er ikke blot faldende priser, vi ser ind i, men også en stigning i liggetid.  

”Vi har haft en meget lav liggetid den sidste lange periode under corona. Men jeg tror, at folk skal forvente en lidt længere liggetid for den kommende periode, så vi kommer lidt mere på niveau med tiden før corona. Hvis vi skal se nogle fordele i den lidt længere liggetid, så er det på købersiden, hvor det vil give lidt mere betænkningstid. Man kan nå at stoppe op og trække vejret lidt. På sælgersiden er der også nogle fordele nemlig provenuet og så ligger der en kursgevinst, så der er lidt for begge parter”, fortæller Camma Ryborg.

Køb eller salg af bolig?

Hos os får du en 2-i-1 løsning med både advokater og ejendomsmægler i samme pakke, det betyder at du trygt kan overlade ansvaret for dit hussalg/køb til os.

Kontakt Camma Ryborg allerede i dag på mail cry@dslaw.dk eller telefon 88 62 10 01.

Se mere på vores hjemmeside lig her

af Janne Jelstad