Digitalisering i en traditionel branche

05-12-2018 Videnadvokat, Peter Niemann Thøgersen, deltog forleden på Danmarks første LegalTech konference.

Med sig tilbage fik Peter masser af ny inspiration og ideer, som naturligt støtter op om vores arbejde med digitalisering, videndeling og LegalTech-løsninger – løsninger som skal være med til fortsat at sikre, at vi er klienternes foretrukne juridiske rådgiver og sparringspartner.

Peter arbejder i det daglige med compliance, persondata og generel videndeling hos DreistStorgaard, så vi altid sikrer, at vores ansatte har adgang til nyeste viden og digitale redskaber til at understøtte det stigende behov for højt kvalificeret juridisk og kommerciel rådgivning fra vores klienter.

Hvad ser du af spændende nye tendenser?

På LegalTech konferencen blev jeg bekræftet i, at der virkelig sker mange spændende ting i forhold til anvendelse af bl.a. kunstig intelligens i det juridiske arbejde.

Et af de hovedbudskaber, som jeg tog med mig fra konferencen, var at vi skal omfavne legaltech-løsninger, og at der er mange positive muligheder forude i forhold til digitale klientrettede løsninger, som vil kunne være med at til understøtte advokaternes arbejde med at levere en høj service til klienterne i fremtiden.

Et andet budskab var, at vi som juridiske rådgivere, ved anvendelse af nye digitale løsninger, bliver meget mere attraktive, da vi hurtigere vil være i stand til at levere mere kvalitativt orienterede løsninger, hvis vi f.eks. i virksomhedsoverdragelser anvender kontraktanalyse-programmer”.

Hvordan kommer digitaliseringen kunderne til gode?

”Juristerne bliver, ved at anvende digitale løsninger, hurtigere og mere kvalitativt orienterede, f.eks. ved at anvende løsninger med kunstig intelligens. Dette da algoritmerne i disse stadigt bliver mere og mere beslutningsstøttende for det arbejde, som vi udfører for vores klienter.

Mit synspunkt er, at de nye løsninger, med tiden, vil kunne være med til at skabe mere træfsikre beslutninger, domme og en hurtigere sagsbehandlingstid – men også at visse dele af rådgivningen vil kunne blive billigere, bla. fordi research-engines og BigData-analysis nu kan foretages ved hjælp af digitale løsninger.”

Hvad var dagens højdepunkt?

”På konferencen blev årets danske LegalTech virksomhed kåret, hvor flere spændende virksomheder var nomineret. Vores samarbejdspartner, Contractbook, løb med prisen som årets LegalTech-virksomhed. Vi er naturligvis stolte af at kunne hjælpe ContractBook på vej mod denne pris, og vi ser frem til et fortsat rigtigt positivt samarbejde”.

Vil du vide mere om, hvordan DS arbejder med nye digitale løsninger, vores syn på disruption i advokatbranchen, høre nærmere om vores strategiske samarbejder eller vores arbejde med digitale løsninger indenfor compliance, så er du altid velkommen til at kontakte videnadvokat Peter Niemann Thøgersen på 5664 3330 eller pnt@dreiststorgaard.dk.