Boligsalget i juni ligger på laveste niveau for hele 2022

Der blev solgt knap 6.500 boliger i juni måned, hvilket er det laveste månedsresultat i hele 2022, viser Boligsidens nye handelstal. Det gælder for både huse og lejligheder, imens salget af sommerhuse dog ligger højere end i vinters.

Danskerne har sat tempoet ned og handler ikke længere bolig i samme fart, som det skete særligt i 2020 og 2021. Tallene for junimåned er det laveste i år, og der er 16% færre solgte boliger end i maj måned. Vi skal tilbage til 2014 for at finde et månedsresultat for juni, der er lavere end det aktuelle.

”Der er ikke den helt samme rytme for boligsalget i 2022, som vi er vant til, men på mange måder giver det mening. I takt med de stigende renter, energipriser og inflation, så er køberne stoppet mere op, og giver sig mere tid her i foråret og sommeren. Så alt i alt ser vi et lavere antal handler end vi typisk ser på denne tid af året”, fortæller ejendomsmægler Camma Ryborg.

håndtryk

Zoomer vi lidt ud og ser på det samlede boligsalg i første og andet kvartal i 2022, er salget i andet kvartal 2022 lavere end i første kvartal i år.

”Selvom vi ser ind i et lidt andet tempo og dynamik på boligmarkedet, betyder det bestemt ikke at det er gået i stå – langt fra. Det tager blot lidt længere tid, men køberne er derude” beroliger Camma Ryborg.

Hvis du skal sælge dit hus eller har brug for hjælp til at købe dit drømmehus, så står vores ejendomsmægler Camma Ryborg og hendes team klar til at hjælpe. Kontakt hende på cry@dslaw.dk eller 8862 1001

18/7-2022