Advokatfirmaer skal hjælpe virksomheder på livsrejsen

28-11-2019 Fremtiden for advokater ligger i rollen som virksomhedsrådgiver hele vejen rundt om forretningen. Det kræver empati og økonomisk indsigt, mener Svend-Aage Dreist Hansen, direktør og partner i DreistStorgaard, der har en afdeling i Næstved.

De tider, hvor advokater udelukkende tog sig af juridisk rådgivning, er forbi. I dag vil virksomheder have rådgivning hele vejen rundt om forretningen, og det stiller nogle andre krav til moderne advokatfirmaer.

»Advokater skal tænke holistisk og følge virksomheder på deres livsrejse, både i bestyrelseslokalerne, når der er vækst, i forbindelse med virksomhedsoverdragelser, økonomisk, og selvfølgelig juridisk. Derfor bliver vi nødt til at tænke udad boksen, hvis vi vil være i live om fem år«, siger Svend-Aage Dreist Hansen, partner og direktør i advokatvirksomheden DreistStorgaard, der har kontorer i Køge, Næstved og Sorø og er Sjællands største advokatkontor udenfor København.

Han vil gerne sætte en ny dagsorden for rådgivningsydelser.

»Vi skal vise, hvad jura kan sammen med økonomi, forretningsforståelse og empati,« siger Svend-Aage Dreist Hansen.

Med til samtalerne i banken

Knap halvdelen af DreistStorgaards ansatte arbejder med erhverv som fagområde, og advokatfirmaet går målrettet efter at kunne rådgive virksomheder på alle niveauer.

»Det handler om at gå ind i folk og turde at lære folk at kende, uanset om det er direktøren for Novo Nordisk, eller hvem det nu er, og give noget af dig selv. Så bliver du ’trusted advisor’, og så kan du give dem kvalitet. Vi er med som nær rådgiver på alle områder, der er vigtige for kunderne. Vi er med dem, når der er turnarounds og til de svære samtaler med banken,« siger Svend-Aage Dreist Hansen.

Af samme årsag har DreistStorgaard mange forskellige faggrupper i huset, blandt andet økonomer og korrespondenter, udover jurister.

Disrupter markedet for boligsalg

Selvom firmaet har en markant erhvervsprofil, ønsker ledelsen fortsat at være stærk på andre juridiske områder, eksempelvis bolighandel og testamenter. I januar overtog partnerne aktiemajoriteten i startup-virksomheden Familietestamente.dk, Danmarks førende onlineportal inden for juridiske produkter. I september gik DreistStorgaard i luften med en portal for bolighandel, der kan bruges af alle, der ønsker at fastsætte en salgspris på ejendomme.

»Advokater har ikke længere monopol på juridisk rådgivning, og derfor er det nødvendigt at tænke utraditionelt. Derfor opkøber vi firmaer, der udbyder advokatydelser. Her kan vi procesoptimere og disrupte nogle markeder, eksempelvis med boligportalen, hvor kunderne slet ikke behøver en ejendomsmægler. Vi er deres mægler, online og til lave priser,« siger den ordførende direktør i advokatfirmaet.

Med portalen Familietestamente.dk er det blevet markant nemmere for danskerne at oprette et testamente, og i dag bruger 22 procent af danskerne sitet til at oprette et familietestamente. DreistStorgaard har også etableret firmaet Hokas, der arbejder med debitorstyring for erhvervsvirksomheder, for at have en pipeline af nye klienter ind i inkassoafdelingen.

Over 100 om et par år

Målsætningen for fremtiden er ganske enkelt at kunne følge med kunderne. Og det kræver, at firmaet fortsat bliver dygtigere og dygtigere på en række fagområder.

»Vi vil gerne øge specialerne på vores kontor, og vi vil fortsat have en meget høj faglighed. Vi vil følge med vores kunder. Om to-tre år skal vi være over 100 ansatte. Vi skal være det rigtige firma til det hele,« siger Svend-Aage Dreist Hansen.

Vil være større i Næstved

DreistStorgaard har en afdeling i Næstved med 11 ansatte. Afdelingen holder til på kasernen. I fremtiden ønsker man at være endnu større i Sydsjælland.

»Næstved er en erhvervsvenlig by og kommune, og der et stort potentiale for virksomheder. Både dem der er der i forvejen, og virksomheder der flytter til kommunen. Vi ønsker at være endnu mere til stede i byen og være endnu tættere på de lokale virksomheder,« siger Svend-Aage Dreist Hansen.

Om DreistStorgaard

  • Advokatfirma med hovedkontor i Køge og afdelinger i Næstved og Sorø.
  • Mere end 70 ansatte, en betydelig del er akademikere.
  • Sjællands største advokatfirma uden for København.
  • Beskæftiger sig med alt inden for privat- og erhvervsrådgivning.
  • Har en stærk erhvervsprofil og særlige kompetencer inden for virksomhedsoverdragelse, har bl.a. medvirket til salg af Bülow Lakrids samt Kähler.
  • Partnerne er Søren Storgaard, Svend-Aage Dreist Hansen og Stefan Schwærter.
  • Etablerede i september portalen https://bolighandel.dreiststorgaard.dk/ som et alternativ til traditionelle ejendomsmæglerne.